Over ons

Laila’s Boutique is opgericht in 1995 door Farooq en Petra Major. Farooq komt oorspronkelijk uit Kashmir, India en ze hebben elkaar ontmoet in Goa in 1991. Ze zijn in 1995 begonnen om de mooie Indiase spulletjes te verkopen op markten en braderiën in de zomer om ‘s winters inkopen te doen in India. Vanaf ongeveer 2005 is de webshop er bij gekomen en deze heeft een steeds belangrijkere plaats ingenomen.

Farooq gaat nog steeds ca. 2 x per jaar naar India om de mooie handgemaakte kussens en de kleding in te kopen en de laatste jaren ook naar Indonesië voor de mooie batik kleding.

Kashmir, waar Farooq vandaan komt, is de noordelijkste staat van India. De vele ambachten van Kashmir weerspiegelen de geschiedenis en de traditionele manier van leven. De ambachtslieden uit Kashmir leveren de beste kwaliteit op het gebied van geborduurde shawls en tapijten/kussens. Tegenwoordig worden deze vaardigheden gebruikt om moderne en artistieke ontwerpen te maken veelal geïnspireerd op beroemde Europese kunstenaars. Verder heeft Kashmir een prachtige natuur, het ligt aan de voet van de Himalayas met mooie valleien, bossen, bergen en meren.

Alle producten bij Lailasboutique zijn gemaakt door volwassenen Op geen enkel moment in de productie zijn kinderen betrokken. De producten worden doorgaans in huiselijke kring gemaakt en niet in fabrieken.

Kashmir 2019De tapijten , kussens en wandkleden  van Lailasboutique gaan zeer lang mee. Ze zijn gemaakt van 100% wol op een katoenen ondergrond en zijn uitermate sterk.

Klanttevredenheid is erg belangrijk voor ons. Heeft u vragen en/of opmerkingen laat het ons dan weten.