Over ons

Kerala 2006Wij zijn Farooq en Petra Major. Farooq komt oorspronkelijk uit Kashmir, India en we hebben elkaar ontmoet in Goa in 1991. Wij houden van reizen en hebben dat veel gedaan de afgelopen 29 jaar. Ook toen we kinderen kregen weerhield ons dat er niet van om ‘s winters voor 3 tot 6 maanden naar India te gaan om met de kinderen het land te ontdekken. Zomers stonden we dan op de markt met mooie oosterse spulletjes zoals kleding, wierook, sieraden, beeldjes, wandkleden etc. Tegenwoordig richten we ons voornamelijk nog op woonaccessoires zoals de luxe sierkussens, alternatieve kleding, tassen en sjaals.

Farooq gaat ca. 2 x per jaar naar India om de mooie handgemaakte kussens en de kleding te bestellen. Ik probeer ook 1 x per jaar mee te gaan maar ik heb ook nog een parttime baan erbij dus dat lukt niet altijd.

Kashmir 2006Kashmir, waar Farooq vandaankomt, is de noordelijkste staat van India. De vele ambachten van Kashmir weerspiegelen de geschiedenis en de traditionele manier van leven. De ambachtslieden uit Kashmir leveren de beste kwaliteit op het gebied van geborduurde shawls en tapijten/kussens. Tegenwoordig worden deze vaardigheden gebruikt om moderne en artistieke ontwerpen te maken veelal geïnspireerd op beroemde Europese kunstenaars. Verder heeft Kashmir een prachtige natuur, het ligt aan de voet van de Himalayas met mooie valleien, bossen, bergen en meren.

Alle producten bij Lailasboutique zijn gemaakt door volwassenen Op geen enkel moment in de productie zijn kinderen betrokken. De producten worden doorgaans in huiselijke kring gemaakt en niet in fabrieken.

Kashmir 2019De tapijten , kussens en wandkleden  van Lailasboutique gaan zeer lang mee. Ze zijn gemaakt van 100% wol op een katoenen ondergrond en zijn uitermate sterk.

Klanttevredenheid is erg belangrijk voor ons. Heeft u vragen en/of opmerkingen laat het ons dan weten.