Wat is viscose?

Wat is viscose eigenlijk?

houtpulpEr bestaat veel verwarring over viscose, op veel websites wordt er beweerd dat het een natuurlijke stof is maar dit klopt niet helemaal. Viscose wordt wel gemaakt van natuurlijk materiaal maar het wordt chemisch bewerkt om er een zachte, soepele draad van te maken. Het hoofdbestanddeel is houtpulp. Het is daarom een semi-natuurlijk stof. Viscose is een ondersoort van rayon en het wordt ook wel kunstzijde genoemd vanwege de eigenschappen die wel overeenkomen met zijde. Het is ook een beetje kreukgevoelig, net als zijde.

Eigenschappen

Viscose absorbeert goed en het is een ademende stof. Vooral in de zomer draagt het heerlijk omdat het warmte niet vasthoudt. Daardoor is het minder geschikt als winterkleding. Verder voelt het zacht aan.

Wasinstructies

wasinstructie plaatjeIn veel kleding staat bij de wasinstructie handwash only maar je kunt viscose kleding gewoon in wasmachine wassen maar niet op te hoge temperatuur. Ik was het zelf altijd op een fijnwasprogramma op maximaal 30 graden met een laag toerental om te centrifugeren. Als je het dan nog een beetje nat ophangt hoef je het ook niet te strijken! Je moet het niet in de droger doen omdat het dan kan krimpen.

knop

 

Geplaatst op