Harembroeken

Koop je harembroek online bij Lailasboutique

Ben je op zoek naar een hippe, comfortabele harembroek? Zoek dan niet verder want bij Lailasboutique verkopen we handgemaakte harembroeken gemaakt van katoen of viscose. Wij kopen de harembroeken in bij kleinschalige bedrijfjes in India en Nepal. Je vindt bij Lailasboutique een van de grootste collecties harembroeken van het land maar wees er wel snel bij want van veel modellen hebben we maar een paar op voorraad! Onze harembroeken zijn zowel voor dames als heren.

Wat is een harembroek eigenlijk?

Een harembroek is een pofferige lange broek met een verlaagd kruis en broekspijpen die ingebonden zijn ter hoogte van de enkels.

De harembroek werd rond 1910 door de Franse modeontwerper Paul Poiret geïntroduceerd in het Westen en is geïnspireerd op kleding uit het Midden-Oosten en Oost-Europa. Poiret wou vrouwen met de harembroek ‘bevrijden’ – een broek zonder rok boven was op dat moment not done voor vrouwen – maar de oriëntalistische beeldtaal met referenties naar harems en sultans gaf het kledingstuk een immorele en erotische uitstraling, waardoor de harembroek geen groot succes kende.

De broeken beleefden een bescheiden heropleving in de jaren 1980 toen de populaire Amerikaanse rapper MC Hammer harembroeken droeg in de late jaren 80, die bekend raakten als hammer pants. In de jaren 90 kwamen baggy jeans op in de alternatieve jeugd- en subculturen van skaters, hardcore punkers, ravers en rappers. Halverwege de jaren 2000 verdwenen deze broeken opnieuw grotendeels uit het straatbeeld. Bron: wikipedia.

Harembroeken bij Lailasboutique

We kennen de harembroek ook als zouave broek of drollenvanger. De harembroeken bij Lailasboutique zitten heerlijk en onze harembroeken hebben een comfortabele dracht en geven je een gevoel van vrijheid. Hou je van lekker ruimvallende en aparte kleding en vooral broeken shop dan nu bij Lailasboutique.

Over Lailasboutique

Bij Lailasboutique kun je natuurlijk veel meer kopen dan harembroeken alleen. Kijk ook eens bij onze prachtige handgemaakte luxe sierkussens. Of bij de lekkere warme wollen wintersjaals uit India.